25 stycznia 2010

Herbata czerwona

Herbata czerwona to całkowicie inna herbata od wszystkich wymienianych i produkowanych na świecie. Jedni twierdzą że jest to tajemnicza herbata,pewnie z tego względu że jej proces powstawania jest ciągle ukrywany. Jest to herbata pełna pozytywnych właściwości którymi są czynne związki biologiczne jak alkaloidy, flawonoidy, wapń, magnez czy witaminę E.Najlepszą herbatą czerwoną jest Pu-Erh liściasta(z liści drzewa Oingmao, które jest królem drzew herbacianych), która ma delikatny aromat i dużą wydajność. Jet to herbata o bardziej gorzkim smaku niż herbata czarna dlatego dodaje się do niej aromaty. Tworzą się takie jakby mieszanki herbaciane, choć nie do końca.




Swój niepowtarzalny aromat oraz właściwości lecznicze zawdzięcza podwójnej fermentacji. Jej właściwości rosną proporcjonalnie do tego ile dane liście leżą. Są takie przypadki gdzie liście czerwonej herbaty leżakują ponad 60 lat w tajemniczych grotach. I tu wchodzimy w sferę herbat których cena osiąga bardzo dużych kwot. Najlepsze właściwości lecznicze,cudowny smak oraz właściwości o których zaraz będzie mowa sprawiają że jest to jednak z najszlachetniejszych herbat na świecie.


A więc wspomniane właściwości to właściwości odchudzające. Picie czerwonej herbaty u osób w wielu 35-55 lat pomaga zrzucić zbędne kilogramy z krótkim czasie. Podczas kuracji oczywiście należy pić herbatę i wyłącznie wodę mineralną. Herbata czerwona liściasta powinna być w ofertach restauracji i kawiarni.Niestety w Polsce jet to rzadkość. Nie byłoby chyba lepszego uczucia jak wyjście z koleżanką na miasto na herbatkę i popijając czerwoną tracimy tłuszcz. Niestety tak to nie działa:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz